Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Μακαρονάδα με αχιβάδες

ΧΡΟΝΟΣ: 35min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-5
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3


ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. Χρυσή Σπαγετίνη 'HΛΙΟΣ
  • αλάτι χοντρό, κατά βούληση
  • 1/3 φλ. (65 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 900 γρ. αχιβάδες, με το κέλυφος
  • 1/2 φλ. (95ml) λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

ε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη μαγειρεύουμε στο μισό χρόνο απ' αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν.

Όσο τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, ρίχνουμε 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και να βγάλει τα αρώματά του.

Ρίχνουμε τις αχιβάδες και το κρασί, αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3-6 λεπτά, μέχρι οι αχιβάδες να ανοίξουν και να βγάλουν τους χυμούς τους.

Με μία λαβίδα μεταφέρουμε τις αχιβάδες, που έχουν ανοίξει, σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε ½ φλ. από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι και βράζουμε. Προσθέτουμε επιπλέον νερό, εάν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή.

Προσθέτουμε τη Χρυσή σπαγετίνη στο τηγάνι και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, ανακινώντας συνεχώς το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις αχιβάδες μαζί με τους χυμούς τους, που έχουν απομείνει στο μπολ, το μαϊντανό και την πιπεριά και ανακινούμε το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τη Χρυσή σπαγετίνη με τις αχιβάδες σε πιάτα, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1396/Makaronada-me-achivades

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών για μείωση κατανάλωσης ως 5%.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.