Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την αμμωνία, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα. Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ενώνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και τελευταίο το βούτυρο. Χτυπάμε να γίνει το μίγμα αφράτο. Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 200οC για 30΄.Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5’ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν βγάλουμε τη Σιμιγδαλένια από το φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι.Σερβίρεται και με παγωτό βανίλια.Απαραίτητος χρόνος: 50’
Ηλιομαγειρέματα...
Δείτε περισσότερα...