Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Ρολλάκια μπουγάτσας

370γρ. Σιμιγδάλι χοντρό ‘ΗΛΙΟΣ’
400γρ. ζάχαρη
2,7 lt. φρέσκο γάλα
8 αυγά
1 δόση άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
250γρ. μαργαρίνη
1 κιλό φύλλο κρούστας
κανέλλα

Σ ι ρ ό π ι:

500γρ ζάχαρη
500 ml νερό
50 ml γλυκόζη

Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σιμιγδάλι και τα προσθέτουμε στο ζεστό γάλα (όχι καυτό), ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν πάρει βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε το σιρόπι για 7’.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε τέσσερα κομμάτια.

Παίρνουμε ανά 2 τα κομμάτια, τα αλείφουμε με τη μαργαρίνη, βάζουμε μία κουταλιά κρέμας και διπλώνουμε σε διάφορα σχήματα.

Ψήνουμε για 45’ στους 180ο C. Ρίχνουμε κρύο το σιρόπι στα ζεστά ‘Ρολλάκια’ και πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Απαραίτητος χρόνος: 90’

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε τα προϊόντα χαρτιού από ανακύκλωση.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.