Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά:

  • 500 γρ αλεύρι White mix
  • 400 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.γ λάδι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά (10 γρ.)
  • 300 γρ. σουσάμι καβουρντισμένο
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ σταφίδες μαύρες

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα πέντε πρώτα υλικά και τα ζυμώνουμε 5'.

Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να φουσκώσει 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό μέρος.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε νερό και σε άλλο το σουσάμι.

Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και με λαδωμένα χέρια παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και κάνουμε κουλούρια.

Βουτάμε τα κουλούρια πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και διορθώνουμε το σχήμα των κουλουριών.

Τα αφήνουμε να φουσκώσουν 15' και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς 30'.

Αν θέλουμε χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία .Το ένα το αφήνουμε σκέτο ,στο άλλο βάζουμε τη φέτα και στο άλλο τις σταφίδες.Έτσι έχουμε τρία διαφορετικά κουλούρια.

Τα κουλούρια τρώγονται καλύτερα την ίδια μέρα ,αλλά μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη ψημένα .

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Κλείνουμε τη βρύση για όσο χρόνο βουρτσίζουμε τα δόντια μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.