Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Πιτσάκια ρολά αφράτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 600 γρ. WHITE MIX SEMPER
  • 2 κ.σ. POFIBER ίνες πατάτας SEMPER
  • 10 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
  • 75 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 360 ml χλιαρό γάλα φρέσκο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι γεμάτο

ΓΕΜΙΣΗ:

  • 400 γρ κίτρινα τυριά τριμμένα της αρεσκείας σας
  • 100γρ. ή 6 φέτες γαλοπούλα
  • 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το χλιαρό γάλα. Σε χωριστό σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά.

Ρίχνουμε στο μίγμα των υγρών την ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη.

Καλύπτουμε με μεμβράνη το σκεύος και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

Σε καλά αλευρωμένο χαρτί ψησίματος 50 εκ. ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη να καλύψει όλη την επιφάνεια του χαρτιού. Ρίχνουμε από πάνω αλεύρι στη ζύμη, για να μη κολλάει.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο την "ανοιχτή ζύμη” προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας, το μίγμα τυριών, την γαλοπούλα σε λωρίδες και τις πιπεριές.

Με την βοήθεια του χαρτιού ρολάρουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο και σφιχτό ρολό και κόβουμε σε 12-16 κομμάτια. Παίρνουμε ταψί με υποδοχές για cup cakes, το λαδώνουμε και τοποθετούμε τα ρολάκια προσεχτικά, αφού τα αλείψουμε με ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C βαθμούς για 35' λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουν στη γέμιση οποιοδήποτε υλικό μας αρέσει.

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.