Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Απολαυστικά :
Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Υλικά:

500γρ. Πράσινες Ταλιατέλλες ‘ΗΛΙΟΣ’
250γρ. σπαράγγια κομμένα σε 5εκ. περίπου
250γρ. φρέσκο φιλέτο σολωμού χωρίς την πέτσα κομμένο σε μικρά κομματάκια
¼ κουταλάκι γλυκού ζαφορά (σαφράν)
λίγο φρέσκο βούτυρο
150γρ. κρέμα γάλακτος
125γρ. λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
παρμεζάνα (προαιρετικά)

Σε ένα βαθύ σκεύος σωτάρουμε τον σολωμό  με λίγο βούτυρο, μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 3-5’.

Προσθέτουμε τα κομμένα σπαράγγια, μετά 3’ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο βούτυρο, την ζαφορά (σαφράν) και μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τις ταλιατέλλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

Ρίχνουμε την σάλτσα στις ταλιατέλλες και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με το κρεμμυδάκι και την παρμεζάνα.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο στους 30ο.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.