Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Μεσσηνιακή γαλατόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 1,5 λίτρο πλήρες γάλα
  • 70 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 5 αυγά χτυπημένα πολύ καλά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • λάδι για το ταψί


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την εστία. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε την κρέμα στο σκεύος και όταν είναι χλιαρή, προσθέτουμε τα 5 αυγά, κι ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για μην κολλήσει η πίτα. Αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Η πίτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια της είναι σταθερή και αποκτήσει βαθύ χρυσό χρώμα!

Καλή απόλαυση!

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.