Μεσσηνιακή γαλατόπιτα
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
- 1,5 λίτρο πλήρες γάλα
- 70 γρ βούτυρο αγελάδος
- 5 αυγά χτυπημένα πολύ καλά
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- λάδι για το ταψί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την εστία. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε την κρέμα στο σκεύος και όταν είναι χλιαρή, προσθέτουμε τα 5 αυγά, κι ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για μην κολλήσει η πίτα. Αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Η πίτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια της είναι σταθερή και αποκτήσει βαθύ χρυσό χρώμα!
Καλή απόλαυση!