Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Χαλβάς με μαύρη σταφίδα, Γκοτζί Μπέρι & αμύγδαλο πέκαν

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. σιμιγδάλι χοντρό ΗΛΙΟΣ
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml νερό.
  • 40 γρ. Γκοτζι Μπέρι 40 γραμμ.
  • 40 γρ. Μαύρη σταφίδα
  • 40 γρ. αμύγδαλο πέκαν
  • 1 πορτοκαλί
  • Κανέλα
  • ελάχιστο μέλι για γαρνίρισμα
  • ελάχιστο γαρύφαλο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους ξηρούς καρπούς μαζί με την σταφίδα και το γκοτζι Μπέρι και τα σωτάρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο 1 κούπα και 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι με τρεις κουταλιές ζάχαρη, 4 κουταλιές νερό και μια σκελίδα πορτοκαλί. Αφού σωταρίσει το μείγμα μας ρίχνουμε μέσα το σιρόπι μέχρι να δέσει. Σερβίρεται είτε ζεστό η κρύο με τριμμένη κανέλα.

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.