Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Χονδρομπιγούλη με φέτα και παξιμάδι χαρουπιού

ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες):

  • 400 γρ. φιδές χοντρός ΗΛΙΟΣ
  • 1,5 κιλό ώριμες ντομάτες, στο μούλτι
  • 250 ml νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο Καλαμών
  • 100 γρ φέτα Καλαβρύτων θρυμματισμένη
  • 10 παξιμάδια χαρουπιού
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1κ.γλ ξηρός βασιλικός
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το νερό και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον ξηρό βασιλικό.

Αφήνουμε να σιγοβράσει το μίγμα για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε για 12-13 λεπτά. Προσέχουμε να έχει πάντα αρκετό ζουμάκι η κατσαρόλα.

Σερβίρουμε αμέσως σε βαθύ μπωλ. Τοποθετούμε συμμετρικά τα σπασμένα παξιμάδια και πασπαλίζουμε με την φέτα και τον μαϊντανό.

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών για μείωση κατανάλωσης ως 5%.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.