Ψαρόσουπα με ελληνικό αλφάβητο
ΥΛΙΚΑ:
- 250 ζυμαρικό ελληνικό αλφάβητο ΗΛΙΟΣ
- 1,5 κιλό διάφορα μικρά βραστόψαρα
- 2 πατάτες σε χοντρά κομμάτια
- 2 καρότα σε χοντρά κομμάτια
- 1 κολοκύθι σε χοντρά κομμάτια
- 1/4 μάτσο σέλινο
- 100 ml ελαιόλαδο
- χυμός από 3 λεμόνια
- αλάτι
- πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα ψάρια. Σβήνουμε με τον χυμό 2 λεμονιών. Μόλις απορροφηθεί ο χυμός καλύπτουμε τα υλικά με νερό. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει μέχρι τα ψάρια να διαλυθούν εντελώς. Σουρώνουμε σε μεγάλο σουρωτήρι αρχικά και μετά με ψιλή σήτα σε άλλη κατσαρόλα. Ξεχωρίζουμε τα λαχανικά και ότι φιλέτο ψαριού έχει μείνει. Βράζουμε την σούπα εκ νέου και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά, το ψάρι και τα προσθέτουμε στην σούπα. Προσθέτουμε τον χυμό 1 λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως
| |
|
Η ταράτσα του σπιτιού μας μπορεί να μας προμηθεύσει μέρος των λαχανικών μας.
|
|