Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Σπαγγέτι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με κεφτεδάκια

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):


  • 400 γρ Σπαγέτι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
  • 500 γρ. κιμάς, ανάμεικτος
  • 125 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 75 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 30 ml γάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 700 ml χυμός τομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας::

  • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο1
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 1 πρέζα δενδρολίβανο
  • 1 πρέζα θυμάρι
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, προσθέτουμε και 200ml νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το γάλα, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Θρυμματίζουμε τον κιμά, τον προσθέτουμε στο μείγμα και ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράζει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μυρωδικά και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμα.

Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 6 λεπτά και τα ρίχνουμε μετά στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε για 1 λεπτά και σερβίρουμε.

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Αποφεύγουμε κατά την οδήγηση τα άσκοπα φρεναρίσματα και αλλαγές ταχυτήτων.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.