Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Απολαυστικά :
Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Υλικά:

500γρ. Χρυσή Σπαγετίνη 'ΗΛΙΟΣ'
3 κουταλ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 'ΗΛΙΟΣ'
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
ελάχιστη κανέλλα
500γρ. αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
500γρ. ζωμό λαχανικών ή κρέατος
½ φλιτζάνι σταφίδες
¼ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και την κανέλλα σε ένα μπωλ. 

Προσθέτετε τα κομματάκια του κρέατος και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν από το μείγμα με το αλεύρι. 

Ζεσταίνετε τη μια κουταλιά ελαιόλαδου σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κομματάκια κρέατος μέχρι να πάρουν ένα ωραίο καφέ χρώμα.

Αφήνετε να βράσουν για 15’.  Αφαιρείτε το μείγμα από το τηγάνι και συνεχίζετε με την άλλη κουταλιά ελαιόλαδο για να σοτάρετε τα καρότα και το κρεμμύδι. 

Ρίχνετε το σκόρδο, το μείγμα αλευριού που περίσσεψε και μαγειρεύετε για 1΄-2΄ακόμα. 

Προσθέτετε το ζωμό, τις σταφίδες και το μείγμα με τα κομματάκια κρέατος. 

Συνεχίζετε το μαγείρεμα για ακόμα 15΄. 

Ετοιμάζετε τη χρυσή σπαγετίνη σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού της και την σερβίρετε με το κρέας και τη σάλτσα του.

Πασπαλίζετε με το μαϊντανό.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.