Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Υλικά:

250γρ. Κουσκουσέ 'ΗΛΙΟΣ'
8 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κουταλάκια ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
150γρ. φέτα τριμμένη
μερικά φύλλα φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ΟC.

Κόβουμε το πάνω μέρος κάθε ντομάτας και τα κρατάμε για “καπάκια”. Αδειάζουμε τις ντομάτες.

Ετοιμάζουμε το κουσκουσέ σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σκεύος, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε για 5’ (πριν πάρει χρώμα).

Προσθέτουμε το σκόρδο, σωτάρουμε για 2-3’ και μετά το εσωτερικό από τις ντομάτες ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και συνεχίζουμε για ακόμη 3-4’. Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι.

Ρίχνουμε τη φέτα, το κουσκουσέ, αλάτι, πιπέρι και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις σκεπάζουμε με τα “καπάκια”.

Τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και τις ψήνουμε για 20-30’ μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να χάσουν το σχήμα τους.

Πριν σερβίρουμε βάζουμε 2-3 φυλλαράκια ρίγανη.(για γαρνίρισμα)

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Πλένουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο στους 30ο.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.