Κοφτό μέτριο με αρακά, καρότα και θυμάρι
- 500γρ Κοφτό Μέτριο βιολογικής γεωργίας ΗΛΙΟΣ
- 400γρ αρακά βιολογικό
- 2 λίτρα βραστό νερό
- 3 μεγάλα καρότα βιολογικά κομμένα σε ροδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι βιολογικό
- 1 καυτερή πιπερίτσα (chili)
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο βιολογικό ψιλοκομμένο
- αλάτι, λίγο κρασί.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα καρότα κ’ την πιπερίτσα για 3' -4'. Ρίχνουμε τον αρακά, τον σοτάρουμε κ’ σβήνουμε με λίγο κρασί. Προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για 20-25’. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το Κοφτό Μέτριο ανακατεύοντας καλά. Συνεχίζουμε το βράσιμο για 8' – 9', λίγο πριν το απομακρύνουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον άνηθο.
Απαραίτητος χρόνος 30-35'