Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Νηστίσιμα :
Σπαγέτι με καραβίδες

 

  • 500γρ. Σπαγέτι 6 ΗΛΙΟΣ
  • 1 κουταλιά Σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 500γρ. καραβίδες
  • λίγο σέλινο
  • 1 κουταλιά ξύδι
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • πιπέρι μαύρο, καγιέν, αλάτι

 

Βράζουμε τις καραβίδες σε τρία ποτήρια νερό μαζί με το σέλινο, το ξύδι και το αλάτι για 6’-7’. Καθαρίζουμε τις καραβίδες και σουρώνουμε το νερό που έβρασαν.
Σοτάρουμε στη μισή ποσότητα του ελαιολάδου το κρεμμύδι και τη πιπεριά για 5’. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τα πιπέρια, τη μισή ποσότητα του νερού που σουρώσαμε και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15’.
Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις καραβίδες για 2’–3’, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τέλος τον πελτέ της ντομάτας. Σβήνουμε με το ζωμό από τις καραβίδες. Ενώνουμε τις δύο σάλτσες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’.  Αφαιρούμε τις καραβίδες απο τη σάλτσα.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
Σερβίρουμε τη σάλτσα περιχύνοντάς την πάνω στα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με τις καραβίδες.

Η συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει πολύ και με Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ!

Απαραίτητος χρόνος: 50’

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μέχρι να έρθει το ζεστό νερό στη βρύση, συλλέγουμε το κρύο και το χρησιμοποιούμε για πότισμα.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.