Σπαγέτι με καραβίδες
- 500γρ. Σπαγέτι 6 ΗΛΙΟΣ
- 1 κουταλιά Σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
- 500γρ. καραβίδες
- λίγο σέλινο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 80ml ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- πιπέρι μαύρο, καγιέν, αλάτι
Βράζουμε τις καραβίδες σε τρία ποτήρια νερό μαζί με το σέλινο, το ξύδι και το αλάτι για 6’-7’. Καθαρίζουμε τις καραβίδες και σουρώνουμε το νερό που έβρασαν.
Σοτάρουμε στη μισή ποσότητα του ελαιολάδου το κρεμμύδι και τη πιπεριά για 5’. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ζάχαρη, τα πιπέρια, τη μισή ποσότητα του νερού που σουρώσαμε και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15’.
Στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις καραβίδες για 2’–3’, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τέλος τον πελτέ της ντομάτας. Σβήνουμε με το ζωμό από τις καραβίδες. Ενώνουμε τις δύο σάλτσες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5’. Αφαιρούμε τις καραβίδες απο τη σάλτσα.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.
Σερβίρουμε τη σάλτσα περιχύνοντάς την πάνω στα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με τις καραβίδες.
Η συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζει πολύ και με Λαζανάκι ΗΛΙΟΣ!
Απαραίτητος χρόνος: 50’