Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Φιδές με συκωτάκια

500γρ. Φιδέ ψιλό Le Veneziane της Molino di Ferro
300γρ. συκωτάκια κοτόπουλου ή της επιλογης σας
½      ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1      κρεμμύδι μεγάλο
4      ντομάτες ώριμες
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
3      κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3      κουταλιές βούτυρο φρέσκο
½     ποτηράκι λευκό κρασί

Βάζουμε στο σκεύος το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά έως ότου μαραθεί. Ρίχνουμε τα συκωτάκια κομμένα σε κύβους ανακατεύοντας πολύ ελαφρά για ακόμη 5’. Προσθέτουμε τη ντομάτα τριμμένη, αφού της έχουμε αφαιρέσει τους σπόρους, μαζί με 1 ποτηράκι νερό, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10-12’.

Σ’ ένα σαγανάκι λιώνουμε το βούτυρο,προσθέτουμε το αλεύρι και όταν πάρει λίγο χρώμα το σβήνουμε με το  κρασί.Ενώνουμε το αλεύρι με το μίγμα συκωτιών, προσεκτικά για να μην σβολιάσει, καθώς βράζει. Το αφήνουμε να πάρει βράση και το παίρνουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα συκωτάκια με φιδέ βρασμένο αλλά όχι εντελώς στραγγισμένο.


Βράσιμο φιδέ χωρίς στράγγισμα:

Υπολογίζουμε 2-3 φωλίτσες φιδέ για κάθε ένα ποτήρι νερό. Προτείνουμε για πιο έντονη νοστιμιά την αντικατάσταση του νερού (για το βράσιμο του φιδέ) με την αντίστοιχη ποσότητα αραιωμένης σάλτσας από τα συκωτάκια.

 

Ηλιομαγειρέματα...

Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε τις γυάλινες συσκευασίες.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.