Καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε στο μπλέντερ.
Βάζουμε το κρέας στο ταψί, προσθέτουμε το βούτυρο και το 1/3 από τον πολτό της ντομάτας.
Ψήνουμε καλά σε μέτριο φούρνο και τότε το βγάζουμε από το ταψί και το διατηρούμε ζεστό.
Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας και το νερό ζεστό και αφού πάρουν βράση, ρίχνουμε τη μανέστρα, την ανακατεύουμε με πηρούνι για να μην κολλήσει, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Το σερβίρουμε πασπαλισμένο με τυρί τριμμένο και το κρέας χωρισμένο σε μερίδες.