Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Καρυδόπιτα

340 γρ Σιμιγδάλι Χοντρό ΗΛΙΟΣ
200γρ Αλεύρι ΗΛΙΟΣ για όλες τις χρήσεις
500γρ ζάχαρη
6 αυγά
250γρ. μαργαρίνη
400γρ. χοντροαλεσμένη καρυδόψυχα
100ml. κονιάκ
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι κανέλλα
½ κουταλάκι  γαρύφαλλο(σκόνη)

Σ ι ρ ό π ι:

500γρ. ζάχαρη
500ml νερό
1 ξύλο κανέλα και τη φλούδα 1 πορτοκαλιού

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και μετά  τα αυγά ένα-ένα.

Προσθέτουμε τη σόδα με το  κονιάκ, το σιμιγδάλι, και το αλεύρι με τη baking. Ανακατεύοντας προσθέτουμε την καρυδόψυχα με τα μπαχαρικά.

Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 50΄στους 200ο  καλύπτοντας την επιφάνειά της με αλουμινόχαρτο 15’ πριν το τέλος. 

Μόλις τη βγάλουμε περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ψωνίζουμε με το περιβάλλον στο νου μας.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.