Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Σαλάτες :
Κους κους με ψητά λαχανικά και ρεβύθια

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):


  • 200 γρ. κους κους ΗΛΙΟΣ
  • 240 γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 200 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και στεγνά
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια
  • 2 μέτρια καρότα, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, σε κυβάκια
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι, σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. τριμμένο κύμινο
  • 1 κ.σ. τριμμένο κόλιανδρο
  • ½ κ.σ. κουρκουμά
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • 60 γρ. αμύγδαλα, λευκά
  • 2 κ.σ. φρέσκια μέντα
  • Αλάτι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200oC. Καλύπτουμε το ταψί του φούρνου με μία λαδόκολλα. Βάζουμε την πιπεριά, τα καρότα, το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι.

Ψεκάζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Στο μεταξύ, σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, το κόλιανδρο, την κανέλα και πασπαλίζουμε με ¼ κ.γ. αλάτι και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ζωμό κοτόπουλου με ½ κ.σ. αλάτι και τον κουρκουμά. Βάζουμε το κους κους και τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλου πάνω από το κους κους και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ψητά λαχανικά, τα ρεβύθια, τα αμύγδαλα, το κόλιαντρο, τη μέντα και το λεμόνι και ανακατεύουμε με το κους κους. Σερβίρουμε ζεστό.

Ηλιομαγειρέματα...

Σούπα ζυμαρικών με ψητές ντομάτες και τυρί ρικότα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.