Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα
500γρ. Σπαγέτι 6 Ολικής Αλέσεως ΗΛΙΟΣ
150γρ. σολωμό Καπνιστό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο παστεριωμένο
1 ποτηράκι του λικέρ βότκα
½ ποτηράκι του λικέρ χυμό λεμονιού
5 φύλλα μαρουλιού ίδιου μεγέθους
άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σοτάρουμε το σολωμό με το παστεριωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το πιπέρι, το αλάτι και τον άνηθο. Σβήνουμε με τη βότκα και το χυμό λεμονιού και το βγάζουμε απ’ τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το σπαγέτι ολικής αλέσεως, στη συνέχεια το ρίχνουμε στα σοταρισμένα υλικά, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν όλα μαζί ομοιόμορφα. Απλώνουμε τα φύλλα μαρουλιού σε πιάτα και σερβίρουμε πάνω τους το σπαγέτι με σολωμό.