Αρχική Σελίδα :
FAQs

5. Τι είναι το σιμιγδάλι;

Σιμιγδάλι είναι το κύριο προϊόν που παράγεται από την άλεση σκληρού σιταριού. Προέρχεται από την άλεση του εσωτερικού μέρους του καρπού (ενδόσπερμα) και είναι πιο χονδρόκοκκο από το αλεύρι. 

Ανάλογα με τον βαθμό άλεσης του ενδοσπέρματος προκύπτουν οι παρακάτω κατηγορίες σιμιγδαλιού:
α) χονδρό σιμιγδάλι που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική 
β) ψιλό σιμιγδάλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γλυκισμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων
γ) σιμιγδάλι μακαρονοποιίας για την παραγωγή  ζυμαρικών.

 



Επιστροφή στα FAQs

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μέχρι να έρθει το ζεστό νερό στη βρύση, συλλέγουμε το κρύο και το χρησιμοποιούμε για πότισμα.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.