FAQs
5. Τι είναι το σιμιγδάλι;Σιμιγδάλι είναι το κύριο προϊόν που παράγεται από την άλεση σκληρού σιταριού. Προέρχεται από την άλεση του εσωτερικού μέρους του καρπού (ενδόσπερμα) και είναι πιο χονδρόκοκκο από το αλεύρι.
Ανάλογα με τον βαθμό άλεσης του ενδοσπέρματος προκύπτουν οι παρακάτω κατηγορίες σιμιγδαλιού:
α) χονδρό σιμιγδάλι που χρησιμοποιείται στην ζαχαροπλαστική
β) ψιλό σιμιγδάλι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή γλυκισμάτων και αρτοπαρασκευασμάτων
γ) σιμιγδάλι μακαρονοποιίας για την παραγωγή ζυμαρικών.
Επιστροφή στα FAQs