Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από τη σεφ Ντίνα Νικολάου :
Σπαγέτι με βερίκοκα και μπλε τυρί

Προετοιμασία: 10´
Ψήσιμο: 20´
Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο σπαγετίνη 10, ΗΛΙΟΣ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 8-10 βερίκοκα, κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. μπλε τυρί Δανίας
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό, βράζω τα σπαγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζω και τα διατηρώ ζεστά.
Βάζω ένα μεγάλο γουόκ σε δυνατή φωτιά και ρίχνω το μπέικον. Σοτάρω για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζω με τρυπητή κουτάλα και το αφήνω σε ένα πιάτο. Ρίχνω στο γουόκ το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 2-3 λεπτά και προσθέτω τα βερίκοκα. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Προσθέτω στο γουόκ τα βρασμένα ζυμαρικά, το μπέικον, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακινώ το γουόκ για να ανακατευτούν και αδειάζω σε μια πιατέλα.
Θρυμματίζω το μπλε τυρί και το σκορπίζω μαζί με φύλλα φρέσκιας ρίγανης επάνω στα ζυμαρικά. Σερβίρω αμέσως.


Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Πρωτότυπη πρόταση με ιδιαίτερη διατροφική αξία, από την αγαπημένη μας Ντίνα. Τα σπαγγέτι παρέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών της ομάδας Β (Θειαμίνη, Ριβοφλαβίνη, Νιασίνη), οι οποίες ενδυναμώνουν το νευρικό σύστημα και ταυτόχρονα ενισχύουν το μεταβολισμό. Ταυτόχρονα, περιέχουν και ποσότητες σιδήρου (βοηθά στην παραγωγή αιμοσφαιρίνης), σελήνιού (ισχυρότατο έμμεσο αντιοξειδωτικό), ασβεστίου (ενδυνάμωση οστών) και φωσφόρου (ενισχύει την όραση). Τα βερίκοκα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών, και κυρίως των πρόδρομων αυτής ουσιών, των καροτενοειδών (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη), στα οποία οφείλεται και το πορτοκαλί τους χρώμα. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών (π.χ. κερκετίνη, κατεχίνη, επικατεχίνη), τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ παράλληλα προστατεύουν τα αγγεία, εμποδίζουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης. Είναι δε πολύ χρήσιμα για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας. Η παρουσία του αγελαδινού βουτύρου και του μπλε τυριού Δανίας Castello Danablu εκτοξεύει όχι μόνο γευστικά τη συνταγή, αλλά και θρεπτικά με δεδομένη την υψηλή περιεκτικότητα τους στη ζωτική για το ανοσοποιητικό βιταμίνη D και σε ασβέστιο για πιο γερά οστά. Ο συνδυασμός αυτών θρεπτικών συστατικών περιορίζει τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης και παράλληλα ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό.

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ψωνίζουμε με το περιβάλλον στο νου μας.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.