Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ο Σεφ Κυριάκος Μελάς και το kids cooking club :
Κριθαράκι με pesto κόκκινης πιπεριάς και κοτόπουλο

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. κριθαράκι λαχανικών ΗΛΙΟΣ
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 1200 ml ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι - πιπέρι
  • φλούδα από μισό λεμόνι (ψιλοκομμένη)

για το pesto κόκκινης πιπεριάς

  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 10-12 φουντούκια ( ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογή σας)
  • 50 γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σoτάρετε σε καυτό τηγάνι, χωρίς λάδι, το κοτόπουλο να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέστε μια στάλα λάδι , ανακατέψτε και ρίξτε το κριθαράκι, τον κουρκουμά και περίπου 1,5 λίτρο νερό/ζωμό.

Αλέστε καλά στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας pesto και όταν έχει βράσει το κριθαράκι και έχουν εξατμιστεί τα υγρά , προσθέστε την.

Αποσύρετε από την φωτιά, καρυκεύστε και προσθέστε προαιρετικά από πάνω 2-3 κουταλιές γιαούρτι.

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ανακυκλώνουμε το χαρτί, τις συσκευασίες και τις ηλεκτρικές συσκευές.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.