Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Κόκκορας κοκκινιστός με χονδρό μακαρόνι

ΥΛΙΚΑ (6-8 μερίδες):


  • 500 γρ. μακαρόνι Νο 5 ΗΛΙΟΣ
  • 1 κόκορας (περίπου 2,5 κιλά) κομμένος σε μερίδες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά σε λωδίδες
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 200 γρ τριμμένη ξηρή μυζήθρα Καλαμάτας
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 δαφνόφυλλα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά (στο 9) θωρακίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια κόκκορα έτσι ώστε να κάνουν ωραία κρούστα ρόδινη, αφού τα αλατοπιπερώσουμε καλά. Αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε ταψάκι.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκκορα και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα δαφνόφυλλα με το μπαχάρι και νερό ώστε να μισοσκεσπαστούν τα υλικά.

Μόλις πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 4), σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας και σχεδόν να πέφτει το κρέας από το κόκκαλο.

Όταν ο κόκκορας είναι έτοιμος, με τρυπητή κουτάλα, τον βγάζουμε σε πιατέλα, τον σκεπάζουμε και τον διατηρούμε ζεστό. Στη σάλτσα του ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 6) τη μακαρονάδα μέσα στη σάλτσα του κόκορα. Θέλουμε σιγανή φωτιά για να απορροφηθεί η σάλτσα από τα μακαρόνια.

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μειώνουμε τις μετακινήσεις με το Ι.Χ. χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Μ.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.