Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Κριθαρότο με γαρίδες, σαφράν και σπαράγγια

ΧΡΟΝΟΣ: 25min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ. κριθαράκι λαχανικών (ντομάτα και σπανάκι)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
  • 8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
  • ½ φλ.  λευκό κρασί ξηρό 
  • 1 γρ. σαφράν
  • 450 ml νερό, ζεστό
  • 12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • ½  λεμόνι, ξύσμα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια , το κριθαράκι λαχανικών και σοτάρουμε.

Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11 – 12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

4 λεπτά πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 4 λεπτά.

Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά.

Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι .

Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/2116/Kritharoto-me-garides-safran-kai-sparaggia

Ηλιομαγειρέματα...

Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά εποχής από τον τόπο μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.