Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Παστίτσιο

Υλικά:

500γρ. Μακαρόνι Νο 2 'ΗΛΙΟΣ'
750 γρ. κιμάς
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικό)
3 φλυτζάνια τσαγιού τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
4 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
5 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες ή ανάλογος ντοματοπολτός
1 ξύλο κανέλλας
3-4 κουταλιές της σούπας γαλέτα τριμμένη
αλάτι,πιπέρι

Μπεσαμέλ:

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
15 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
5 ποτήρια γάλα
αλάτι, πιπέρι
μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικό) με το μισό βούτυρο, προσθέτουμε τον κιμά να τσιγαριστεί και αυτός και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι το ξύλο κανέλλας και λίγο νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με μια πηχτή σάλτσα, ενώ ανακατεύουμε κάθε τόσο. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε 2 κουταλιές γαλέτα και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το μακαρόνι Νο 2 σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί αναλόγου μεγέθους και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα. Χωρίζουμε τους κρόκους από 2 αυγά και τους κρατάμε για τη μπεσαμέλ. Χτυπάμε τα υπόλοιπα αυγά (2 ολόκληρα & 2 ασπράδια) και τα ανακατεύουμε με τα μακαρόνια που έχουμε ήδη ζεματίσει με το υπόλοιπο βούτυρο. Ρίχνουμε στο ταψί  τα μισά μακαρόνια, τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και τα σκεπάζουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, το τριμμένο τυρί και από πάνω αδειάζουμε τη μπεσαμέλ. Τη στρώνουμε καλά ώστε να είναι ισόπαχη, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40΄ περίπου (ώσπου να ροδίσει). 

Μπεσαμέλ:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά και να γίνει ένα λείο μείγμα. Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα έχουμε βάλει το γάλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα στο μείγμα αλεύρου ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο και εξακολουθούμε να δουλεύουμε τη μπεσαμέλ, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι τυρί τριμμένο και τους 2 κρόκους αυγού καλά χτυπημένους, ανακατεύοντας συνεχώς.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Πέννες ριγέ με ψητά λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών για μείωση κατανάλωσης ως 5%.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.