Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Καρυδόπιτα

340 γρ Σιμιγδάλι Χοντρό ΗΛΙΟΣ
200γρ Αλεύρι ΗΛΙΟΣ για όλες τις χρήσεις
500γρ ζάχαρη
6 αυγά
250γρ. μαργαρίνη
400γρ. χοντροαλεσμένη καρυδόψυχα
100ml. κονιάκ
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι κανέλλα
½ κουταλάκι  γαρύφαλλο(σκόνη)

Σ ι ρ ό π ι:

500γρ. ζάχαρη
500ml νερό
1 ξύλο κανέλα και τη φλούδα 1 πορτοκαλιού

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5΄ και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και μετά  τα αυγά ένα-ένα.

Προσθέτουμε τη σόδα με το  κονιάκ, το σιμιγδάλι, και το αλεύρι με τη baking. Ανακατεύοντας προσθέτουμε την καρυδόψυχα με τα μπαχαρικά.

Απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 50΄στους 200ο  καλύπτοντας την επιφάνειά της με αλουμινόχαρτο 15’ πριν το τέλος. 

Μόλις τη βγάλουμε περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Χρησιμοποιούμε τη λειτουργία αυτόματης αποσύνδεσης του υπολογιστή, όταν αυτός μένει αδρανής.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.