Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Γαλακτομπούρεκο

300γρ. Σιμιγδάλι ψιλό ‘ΗΛΙΟΣ’
350γρ. ζάχαρη
2,5 lt. γάλα
200γρ  βούτυρο φρέσκο
1 δόση βανίλιας
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
6 αυγά
14 φύλλα κρούστας
100γρ. φυστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο

Σ ι ρ ό π ι:

600γρ. ζάχαρη
450ml. νερό
100ml. γλυκόζη
χυμό ενός λεμονιού & τη φλούδα του

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 6’. Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε να βράσουν το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και τα ξύσματα.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη.

Αφού κρυώσει προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Ρίχνουμε τη κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζουμε σε κομμάτια και το ψήνουμε στους 180oC για 60’.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με φυστίκι Αιγίνης.

Απαραίτητος χρόνος: 80’

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Χρησημοποιούμε το ποδήλατό μας -αν διαθέτουμε - αντί για το αυτοκίνητο.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.