Χορτόπιτα με σιμιγδάλι
Υλικά:
Για τον χυλό:
Για την γέμιση:
- 800γρ. ανάμεικτα χορταρικά ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα μυρωδικά ψιλοκομμένα (άνηθος, μαϊντανός)
- 1κ.τ.γ. αλάτι
- 100γρ. τυρί φέτα τριμμένη
- 1κ.τ.σ. φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόψτε τα χορταρικά με το μαχαίρι, προσθέστε το αλάτι και αφήστε τα να μαραθούν για περίπου 10 λεπτά. Ύστερα, πιέστε με τις παλάμες σας και στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι ώστε να κρατήσετε τα ζουμάκια τους.
Προσθέστε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, την φέτα και το ελαιόλαδο στα στημένα χόρτα και αφήστε στην άκρη.
Στη συνέχεια, αναμείξτε με ένα σύρμα τα ζουμάκια με τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και στο τέλος προσθέστε το χονδρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, δημιουργώντας ένα ρευστό μείγμα.
Λαδώστε σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίξτε το μισό μείγμα.
Απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση χορταρικών σε όλη την επιφάνεια και τέλος περιχύστε από πάνω με το υπόλοιπο μείγμα σιμιγδαλιού.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα για 1,5 ώρα περίπου.
ENJOY MY NUTRITIOUS RECIPE
#melasmeals