Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Σιμιγδάλι :
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μήλα, κανέλα και μέλι

Υλικά:

  • 100ml φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο
  • 340γρ σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
  • 2 μήλα, τριμμένα στον τρίφτη ή κομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια
  • 1κ.τ.σ κανέλα σε σκόνη
  • 70γρ αμύγδαλο φιλέ
  • 2κ.τ.σ σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένες

Για το σιρόπι:

  • 600ml νερό
  • 180γρ μέλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 5-6 γαρύφαλλα

Για το σερβίρισμα σκόνη κανέλας


Εκτέλεση:

Ετοιμάστε το σιρόπι σας βράζοντας το νερό με την φλούδα πορτοκαλιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το μέλι.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ψήστε για περίπου 10 λεπτά το χονδρό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτοντας σιγά σιγά και το ελαιόλαδο.

Μόλις πάρει το επιθυμητό χρώμα, προσθέστε το αμύγδαλο και στη συνέχεια το μήλο και τις σταφίδες. Συνεχίστε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε για λίγο να πέσει η θερμοκρασία και προσθέστε το κρύο σιρόπι μελιού.

Ανακατέψτε και σκεπάστε με το καπάκι.

Αφήστε λίγη ώρα να απορροφηθεί το σιρόπι και στη συνέχεια γεμίστε μία φόρμα της αρεσκείας σας με ένα κουτάλι.

Αναποδογυρίστε και σε σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με κανέλα.

ENJOY MY NUTRITIOUS RECIPE
#melasmeals

Ηλιομαγειρέματα...

Πέννες ριγέ με ψητά λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Περιορίζουμε το πλαστικό.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.