Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Σιμιγδάλι :
Γαλατόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά:

  • 2 λίτρα γάλα
  • 340γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά
  • 200γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.τ.γ. βούτυρο
  • 1 βανίλια
  • Λίγες σταγόνες λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρούστα:

  • 2 κ.τ.σ. γάλα
  • 1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή

Για το σερβίρισμα:

  • Κανέλα
  • Ζάχαρη καστανή


Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε το γάλα, το ψιλό σιμιγδάλι ΗΛΙΟΣ, την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να δέσει και να πήξει το μείγμα.

Στη συνέχεια, αναμείξτε τον χυμό λεμονιού με τα αυγά και προσθέστε λίγο από την ζεστή κρέμα σιμιγδαλιού, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις να μην ψηθούν τα αυγά.

Προσθέστε το μείγμα αυτό μέσα στην κατσαρόλα και ομογενοποιήστε ανακατεύοντας γρήγορα. Βράστε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας το μισό βούτυρο.

Τέλος, βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί (διαμέτρου περίπου 35εκ.) που το έχετε προηγουμένως αλείψει με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 160 βαθμούς με αέρα και πάνω αντίσταση για περίπου 25-30 λεπτά.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με κανέλα και ζάχαρη

ENJOY MY NUTRITIOUS RECIPE
#melasmeals

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Αντικαθιστάμε τις κεντρικές λάμπες με λάμπες φθορίου που φέρουν το σήμα EnergyStar.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.