Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Τρουφάκια με πολέντα

Υλικά:

  • 500 γρ πολέντα Κίτρινη Πολέντα Le Veneziane της Molino di Ferro
  • 2 λίτρα νερό
  • 120 - 160 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 150 γρ φρούτα ξερά (σταφίδες, δαμάσκηνα)
  • 150 γρ. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, καρύδια)
  • 60 ml κονιάκ
  • 2 ξυλάκια κανέλας Κεϋλάνης
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης σκόνη
  • φλούδα ακέρωτου πορτοκαλιού και λεμονιού
  • 1 κιλό κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί

Διαδικασία:

Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο κονιάκ. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μαζί με τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα και τις φλούδες εσπεριδοειδών. Αφήνουμε 10΄να βγάλουν το άρωμα τους και μετά σουρώνουμε το σιρόπι και προσθέτουμε την πολέντα. Βάζουμε το σκεύος στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τις μουσκεμένες σταφίδες μαζί με το κονιάκ, τα δαμάσκηνα κομμένα σε κομματάκια τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα.

Πλάθουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα, αφήνουμε να κρυώσουν και τα βουτάμε στην κουβερτούρα.

Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τους ξηρούς καρπούς με ψιλοκομμένο παστέλι.

Μπορούμε να τα "περάσουμε” από άχνη, κακάο.

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μειώνουμε τις μετακινήσεις με το Ι.Χ. χρησιμοποιώντας τα Μ.Μ.Μ.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.