Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Κριθαρώτο λεμονάτο με ψητό βιολογικό κοτοπουλάκι και φέτα Χαλκιδικής

Υλικά:

  • 400 γρ κριθαράκι Κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
  • 4 στήθη κοτόπουλου φιλεταρισμένα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • ½ κ.γ αλάτι
  • ½ κ.γ πιπέρι μαύρο σκόνη
  • 2 κ.σ βούτυρο αγελαδινό
  • 100 γρ τυρί φέτα θρυματισμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών
  • 10 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1200 ml νερό
  • λίγο τυρί φέτα θρυμματισμένη για το σερβίρισμα

Παρασκευή:

Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο ,προσθέτουμε 1200 ml νερό, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο ζωμού και βράζουμε για 5’

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 10´λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το τυρί φέτα, το θυμάρι, το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.

Το κοτοπουλάκι το μαρινάρουμε με αλατοπίπερο και το ψήνουμε στο φούρνο για 30’.

Σερβίρουμε με έξτρα σπασμένη φέτα, κλωναράκια από θυμάρι και περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού.

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Σβήνουμε τα φώτα κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα δωμάτιο.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.