Κρακεράκια με πάπρικα
Υλικά:
- 125 γρ. Αλεύρι white mix SEMPER
- ¾ κγ αλάτι
- 1 κγ πάπρικα γλυκιά
- 250 γρ τσένταρ τριμμένο
- 70 γρ βούτυρο παγωμένο
- 2-3 κσ παγωμένο νερό
Διαδικασία:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό στο πολυμίξερ και χτυπάμε να γίνουν τρίμματα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και αν χρειαστεί και το υπόλοιπο. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη γύρω από τους αναδευτήρες του μίξερ.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, κάνουμε δύο πλακέ πακέτα και τυλίγουμε με μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο 60'.
Ανοίγουμε την ζύμη με χαρτί ψησίματος πάνω κάτω σε πάχος 4 χιλ.
Κόβουμε με το μαχαίρι λωρίδες και μετά τετράγωνα ή ρόμβους.
Στρώνουμε το ταψί μας με χαρτί αντικολητικό, τοποθετούμε τα κρακεράκια μας επάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Γίνονται δύο λαμαρίνες.