Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Νηστίσιμα κουλουράκια λεμονιού

Υλικά :

  • 750 γρ. αλεύρι fin mix SEMPER
  • 290 ml σπορέλαιο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 120 ml. χυμό πορτοκάλι
  • 60 ml κονιάκ
  • 2 κγ baking powder
  • ½ κ.γ σόδα
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού
  • ξύσμα ενός ακέρωτου πορτοκαλιού
  • 150 γρ σουσάμι καβουρντισμένο

 

Διαδικασία:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια και κονιάκ και τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου ασπρίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα και τέλος το αλεύρι. Πλάθουμε μπαστουνάκια και τα πανάρουμε με το σουσάμι. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το σουσάμι μέσα στη ζύμη και μετά να πλάσουμε τα κουλουράκια.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45' ή μέχρι να ροδίσουν.

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Περιορίζουμε το πλαστικό.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.