CousCous από καλαμπόκι και ρύζι με σουβλάκια από κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
- 240 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ από καλαμπόκι και ρύζι
- 300 ml ζωμός κοτόπουλου
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Για τα σουβλάκια:
- 8 σουβλάκια κοτόπουλο
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- ¼ κ.γλ. πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Σε ένα βαθύ μπωλ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και το μέλι. Μαρινάρουμε τα σουβλάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 30-40 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το κους κους. Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό ζωμό κοτόπουλου πάνω από το κους κους, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με τα σουβλάκια και μια φέτα λεμονιού.
| |
|
Σβήνουμε τον κινητήρα του αυτικινήτου αν σταματάμε πάνω από ένα λεπτό.
|
|