Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Κροκέτες με CousCous από καλαμπόκι και ρύζι και τριμμένη γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):

  • 240 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ από καλαμπόκι και ρύζι
  • 300 ml νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ζεσταίνουμε 300 ml νερό και πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το CousCous σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το CousCous. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Προσθέτουμε στο CousCous αλάτι, πιπέρι, το κρεμμυδάκι, τα αυγά και τη γραβιέρα. Ζυμώνουμε και όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές πλάθουμε τις κροκέτες. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις κροκέτες. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι οι κροκέτες να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Tip: Για ακόμη περισσότερη γεύση, σερβίρουμε με το αγαπημένο μας dip!

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Επιβραβεύουμε εταιρίες με καλές περιβαλλοντικές πρακτικές.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.