Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Βιολογικά :
Κους κους από φαγόπυρο με φιλέτο αντζούγιας και λιαστή ντομάτα

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):


  • 200 γρ. κους κους ΗΛΙΟΣ από φαγόπυρο
  • 300 ml νερό
  • 1 βαζάκι φιλέτα αντζούγιας (12 περίπου φιλέτα αντζούγιας)
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 2 κ.σ. πράσινες ελιές ροδέλες
  • 1 λεμόνι, ακέρωτο (το ξύσμα του)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ζεσταίνουμε 300 ml νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών και πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το κους κους σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το κους κους και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη, για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε στο κους κους τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμυδάκι, τις ελιές, πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρειαστεί και ανακατεύουμε καλά με τη βοήθεια ενός πηρουνιού. Τοποθετούμε πάνω από το κους κους τα φιλέτα αντζούγιας και σερβίρουμε με το ξύσμα του λεμονιού και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Καθαρίζουμε συχνά τα φίλτρα σε ιονιστές και κλιματιστικά και για εξοικονόμηση ενέργειας.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.