Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Τριβέλι φούρνου ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη με κολοκύθα και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):


  • 400 γρ.Τριβέλι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 4 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε κυβάκια
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλ. φρέσκο βασιλικό
  • 150 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 200 γρ. γκούντα τριμμένο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα τριβέλι για 5’ λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό που βράζει στην άκρη. Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε στο βούτυρο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κολοκύθα, τα μανιτάρια και το θυμάρι και το νερό από τα ζυμαρικά που κρατήσαμε στην άκρη. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 6 λεπτά μέχρι η κολοκύθα να αρχίσει να μαλακώνει.

Προσθέτουμε το κρασί. Σιγοβράζουμε για περίπου 3’ λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα τρία λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή γραβιέρα και τo μισό γκούντα και τη σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, στους 180˚ C. Για να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα 10 λεπτά πριν από το τέλος, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 220˚ C.

Ηλιομαγειρέματα...

Σούπα ζυμαρικών με ψητές ντομάτες και τυρί ρικότα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μπορούμε να προσθέσουμε μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.