Μεσογειακή σούπα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
ΥΛΙΚΑ:
- 200 γρ. κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένο
- 150 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμού λαχανικών
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 50 γρ. φρέσκο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- χυμός ενός ακέρωτου λεμονιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Σωτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να μαλακώσει η πιπεριά.
Προσθέτουμε το νερό με το ζωμό, τις ντομάτες και το κριθαράκι. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα τρία λεπτά. γαρνίρουμε με θρυμματισμένο ανθότυρο και σερβίρουμε ζεστή.