Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Βιολογικά :
Μακαρονάδα Al Olio με ψητές σαρδέλες

ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ. σπαγετίνι 10 BIO ΗΛΙΟΣ
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 12 μεγάλες σαρδέλες φιλεταρισμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους και το διατηρούμε ζεστό. Όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε την σάλτσα μας. Σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Μόλις ξανθύνει προσθέτουμε το μπούκοβο και το νερό που έχουμε φυλάξει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό ανακατεύοντας. Διατηρούμε ζεστά τα μακαρόνια. Σε καυτό σχαροτήγανο ψήνουμε τις σαρδέλες μόνο από την μεριά του δέρματος. Μόλις ψηθούν, αναποδογυρίζουμε κι αποσύρουμε από την φωτιά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια κι από πάνω τις ζεστές ψητές σαρδέλες με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ηλιομαγειρέματα...

Σούπα ζυμαρικών με ψητές ντομάτες και τυρί ρικότα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Σβήνουμε τον κινητήρα του αυτικινήτου αν σταματάμε πάνω από ένα λεπτό.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.