Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Απολαυστικά :
Αστακομακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ σπαγέτι 6 Ήλιος
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια
  • 1 καρότο σε χοντρά κομμάτια
  • 2 ντομάτες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη σε χοντρά κομμάτια
  • 1 αστακός 800 γρ
  • 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • 3 δαφνόφυλλα
  • 2 γρ κρόκο Κοζάνης σε σκόνη
  • 100 ml ούζο
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

Καλύπτουμε τα υλικά με νερό κι αφήνουμε τον ζωμό αστακού να σιγοβράσει για 45-50 λεπτά.

Σουρώνουμε τον ζωμό με ψιλή σήτα σε κατσαρόλα που θα χωράει τα ζυμαρικά.

Βράζουμε σε αυτή την κατσαρόλα την ουρά του αστακού. Τον βγάζουμε από την κατσαρόλα, του αφαιρούμε το κέλυφος και το εντεράκι του. Προσθέτουμε αλάτι στον ζωμό που βράζει και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά. Μόλις είναι έτοιμα με την ειδική λαβίδα σερβίρουμε σε πιατέλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τοποθετούμε τον αστακό από πάνω.

Ηλιομαγειρέματα...

Πέννες ριγέ με ψητά λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Κλείνουμε τη βρύση για όσο χρόνο βουρτσίζουμε τα δόντια μας.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.