Σοκολατόπιτα με σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C και βουτυρώνετε μια πυρίμαχη βαθιά ταρτιέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το σιμιγδάλι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό του λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους των αυγών, τη βανίλια, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια παχύρρευστη κρέμα.
Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να αφρατέψουν. Αργά – αργά προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια να γίνουν συμπαγή.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ρίχνετε και ανακατεύετε το μείγμα των κρόκων αυγού και το 1/3 του μείγματος των ασπραδιών στο μεγάλο μπολ με το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε τέλος τα υπόλοιπα ασπράδια με προσοχή. Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 40 –50 λεπτά.
Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζετε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το χυμό των δύο λεμονιών και τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι το σιρόπι να ‘δέσει’. Περιχύνετε το σιρόπι στο κέικ.
Τέλος, ετοιμάζετε το γλάσο. Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά.
Τοποθετείτε τη σοκολατόπιτα σε μια πιατέλα και περιχύνετε με το γλάσο.
Tip: Γαρνίρετε τη σοκολατόπιτα με φιλέ αμύγδαλο ή με πολύχρωμη τρούφα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια αντί της ταρτιέρας.