Ταλιατέλες με αγκινάρες
- 500γρ. Ταλιατέλες ‘ΗΛΙΟΣ’
- 6-8 αγκινάρες καθαρισμένες και βρασμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα μικρά κομμένα σε ροδέλες
- λίγο άσπρο κρασί
- ελαιόλαδο (προαιρετικό)
- αλάτι, πιπέρι
- αντί για τυρί: καρυδόψιχα και μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
Κόβουμε τις βρασμένες αγκινάρες σε κύβους. Πρώτα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με 3-4 σκελίδες σκόρδο. Μετά προσθέτουμε τους κύβους αγκινάρας και τα σβήνουμε με λίγο άσπρο κρασί (αν δεν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο προσθέτουμε ελάχιστο νερό στα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και όταν απορροφηθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί).
Ετοιμάζουμε τις Ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Τις σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις πασπαλίζουμε με καρύδι και μαϊντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο.
Απαραίτητος χρόνος: 30’