Πέννες με λαχανικά, της Καίτης
- 500γρ. Πέννες ριγέ ολικής ‘ΗΛΙΟΣ’
- 1 μελιτζάνα
- 2-3 πιπεριές κόκκινες
- 3-4 κολοκυθάκια
- 200γρ. μανιτάρια
- 5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα*
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 κουταλιές βαλσάμικο ξύδι
- 4 κουταλιές βασιλικό
*Απλά ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπώλ και η σάλτσα είναι έτοιμη για χρήση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε στο ταψί με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τις Πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και τις ανακατεύουμε με το μίγμα ψητών λαχανικών. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Απαραίτητος χρόνος: 90’