Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Κριθαράκι γιουβέτσι με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Κριθαράκι Le Veneziane της Molino di Ferro
  • 200-250γρ. μανιτάρια κονσέρβας ή αντίστοιχα φρέσκα
  • 2-3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι σκόνη κανέλλας
  • πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)
  • αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Όταν μαραθούν λίγο, ρίχνουμε να σωταριστεί και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε  την ντομάτα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι, το κοκκινοπίπερο και την κανέλλα. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το κριθαράκι κατά 2’ λιγότερο από τις οδηγίες βρασμού. Σε ένα σκεύος πυρέξ ή πυρίμαχο ανακατεύουμε το κριθαράκι με τη σάλτσα μανιταριών. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο έως ότου πιεί την σάλτσα και κάνει κρούστα.

Αν το θέλουμε με πιο νόστιμη κρούστα, πρίν το βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το περιχύνουμε με βούτυρο.

Μικρά μυστικά:
Το κριθαράκι Le Veneziane της Molino di Ferro γίνεται από 100% καλαμποκάλευρο.
Το μικρό του μέγεθός το καθιστά πολύ εύκολο να μαγειρευτεί και να πειραματιστείτε μαζί του!
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό σε πολλές απλές ή παραδοσιακές συνταγές,  μπορείτε  να το χρησιμοποιήσετε στις σούπες και στο ‘πιλάφι’, σε κρύες σαλάτες με διάφορα λαχανικά ή ακόμα και ως κύριο πιάτο με βούτυρο ή με μια ελαφριά σάλτσα της επιλογής σας.
 

Το κριθαράκι Le Veneziane μαγειρεύεται τέλεια σε γιουβέτσι και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το γέμισμα πιπεριών και κολοκυθιών ή τα παραδοσιακά ‘γεμιστά’, απορροφώντας τις γεύσεις των λαχανικών.  Mπορείτε κατά τον ίδιο τρόπο να μαγειρέψετε μια οποιαδήποτε συνταγή ρυζιού, χρησιμοποιώντας κριθαράκι αντί για ρύζι. 

Ηλιομαγειρέματα...

Σούπα ζυμαρικών με ψητές ντομάτες και τυρί ρικότα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών για μείωση κατανάλωσης ως 5%.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.