Αρχική Σελίδα : Εταιρεία :
Όμιλος

‘ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ.ΔΑΚΟΥ’ - ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ – ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Η επαγγελματική πορεία της οικογένειας του Παναγιώτη Δάκου –σημερινού κύριου μετόχου της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ‘ΗΛΙΟΣ’- ξεκινάει από το 1875, όταν ο παππούς του, Ιωάννης Δάκος, κατασκεύασε τον πρώτο αλευρόμυλο στον Αυλώνα Αττικής.

Ο γιός του Σπυρίδων, πατέρας του Παναγιώτη Δάκου, που τον διαδέχθηκε το 1924, με σκληρή εργασία και επενδύσεις, επέτυχε να βρίσκεται μέσα στις εξελίξεις της εποχής του. Παρά τις καταστροφές κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και την κατοχή, η οικογένεια κατόρθωσε να ανακάμψει και το 1949 αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης ο Παναγιώτης Δάκος. Οι συνεχείς επενδύσεις και η δυναμικότητά του οδήγησαν την επιχείρηση στην 3η θέση στην ελληνική παραγωγή σιμιγδαλιού.

Το 1995 εξαγόρασε τις μετοχές της Βιομηχανίας Ζυμαρικών ‘ΗΛΙΟΣ’ και ο 21ος αιώνας βρήκε την εταιρεία ‘ΜΥΛΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΑΚΟΥ’ να ολοκληρώνει τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση της υπάρχουσας εγκατάστασης.

Σήμερα οι ‘ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ. ΔΑΚΟΥ’ παράγουν περισσότερα από 50 διαφορετικά είδη αλεύρων, σιμιγδαλιών, μιγμάτων και ετέρων δημητριακών καλύπτοντας όλο το ευρύ φάσμα των απαιτήσεων της αγοράς. Συνεχίζοντας δε την παράδοση της οικογένειας, δραστηριοποιείται πλέον στις επιχειρήσεις και η 4η γενιά.

Η ενιαία διοίκηση των δύο εταιρειών προσδίδει στη Βιομηχανία Ζυμαρικών ‘ΗΛΙΟΣ’ το χαρακτήρα της καθετοποιημένης μονάδας. Όντας οι ‘ΜΥΛΟΙ ΠΑΝ. ΔΑΚΟΥ’ αποκλειστικοί προμηθευτές της α΄ ύλης για τα ζυμαρικά, δίνουν το πλεονέκτημα του άμεσου ελέγχου της ποιότητας και ταυτόχρονα της ευελιξίας στην παραγωγή σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Περιορίζουμε το πλαστικό.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.