Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από τη σεφ Ντίνα Νικολάου :
Τριβέλι γκρατεν με λουκάνικο, ντοματίνια και μοτσαρέλα

Προετοιμασία: 15´
Ψήσιμο: 15´
Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκανικάκια βραστά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα τριβελάκια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Kόβω τα λουκανικάκια και τα ντοματίνια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνω στο σκεύος.
Προσθέτω τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά και σκορπίζω την μοτσαρέλα.
Ψήνω τα ζυμαρικά για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά.


Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη

Μία πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, αφού οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Tα ντοματίνια ενισχύουν τη διατροφική αξία του πιάτου, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ακόμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες σχετίζονται με την καλή οστική υγεία καθώς και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Για ακόμα πιο θρεπτική λύση προτιμήστε λουκανικάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.