Πέννες λαχανικών με σπανάκι και τυρόκρεμα
Προετοιμασία: 5´
Ψήσιμο: 20´
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. πέννες λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 240 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
- 240 ml γάλα φρέσκο
- 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 150 γρ. φύλλα σπανάκι baby
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τις πέννες αλ ντέντε. Τις στραγγίζω και τις κρατάω στην άκρη.
Επαναφέρω την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνω το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το τυρί κρέμα και ανακατεύω μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφήνω την κρέμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Προσθέτω το σπανάκι, την μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Τέλος, ρίχνω τις πέννες και ανακατεύω καλά.
Σερβίρω αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη
Ένα πιάτο εναλλακτικό, πλήρες και κυρίως θρεπτικό!
Τα ζυμαρικά αποτελούν τρόφιμο πλούσιας θρεπτικής αξίας λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, φολικό οξύ), ενώ παράλληλα περιέχουν ελάχιστα λιπαρά, χοληστερόλη και νάτριο.
Ο συνδυασμός τους με τυρί θα προσδώσει υψηλή πρωτεϊνική αξία στο γεύμα, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση πεννες λαχανικών θα αποτελέσει εξαίρετη λύση πρόσληψης βιταμινών και αντιοξειδωτικών ουσιών, ακόμα για εκείνους που δεν καταναλώνουν επαρκή ποσότητα λαχανικών μέσα στην ημέρα!