Πέννες λαχανικών με κοτόπουλο και σάλτσα τυριών
Προετοιμασία: 10´
Ψήσιμο: 15´
Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. πέννες λαχανικών ΗΛΙΟΣ
- 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, βραστό ή ψητό, κομμένο σε κύβους
- 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
- 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια φρέσκα, ή κονσέρβα
- 1.500 ml ζωμό κότας, καυτό
- 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 100 γρ σκληρό τυρί Δανίας, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και ανακατεύω για 1 λεπτό. Ρίχνω τον πελτέ και το μπούκοβο και ανακατεύω. Ρίχνω τον ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση ρίχνω τις πένες.
Μαγειρεύω για 10-12 λεπτά μέχρι να βράσουν οι πέννες και προσθέτω το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, το σκληρό τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να λιώσουν τα τυριά και σερβίρω πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διατροφικό σχόλιο του Δρος Δημήτρη Γρηγοράκη
Υπέροχη και θρεπτική συνταγή από την Ντίνα Νικολάου για τώρα που αρχίζει να κρυώνει ο καιρός. Το κοτόπουλο που περιλαμβάνει, τροφοδοτεί τον οργανισμό με βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Οι πέννες λαχανικών, εκτός από την μοναδική τους γεύση, αποτελούν εξαιρετική εναλλακτική για όσους δεν τρώνε λαχανικά. Από την άλλη, το σκληρό τυρί Δανίας αλλά και η μοτσαρέλα ενισχύουν το μυϊκό σύστημα τροφοδοτώντας το με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας! Ακόμα, περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως και ασβέστιο για γερά δόντια και οστά. Για όλα τα παραπάνω αποτελεί μία εξαιρετική δυναμωτική πρόταση για την τόνωση του μεταβολισμού, τη βελτίωση της μυϊκής λειτουργίας και τη θωράκιση ολόκληρου του ανοσοποιητικού συστήματος.